Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Vier kerst in Zeeland met Zeeuwse recepten

Misschien viert u dit jaar kerstvakantie in Zeeland in een comfortabele vakantiewoning van Blue Green Holiday. Of u bent misschien gewoon thuis maar wil Zeeland in huis halen met Zeeuwse recepten voor kerst. Daar helpen wij u graag een handje bij. Wij hebben hieronder verschillende recepten voor u op een rijtje gezet.

Zeeuwse recepten voor kerst mosselsoep

Voorgerecht: Mosselsoep

Ingrediënten

  • 1 kilo mosselen
  • 1,5 L water
  • één grote ui
  • 2 preien
  • winterwortel
  • kleine knolselderij
  • 40 gram boter
  • 1/2 bosje peterselie
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding

Was de mosselen en verwijder de geopende (die als ze aangetikt worden niet sluiten), beschadigde en zwarte (zand) exemplaren. Doe de overgebleven mosselen in een pan met 1 1/2 liter water en kook ze in 10 minuten met het deksel op de pan gaar. Schep de mosselen uit het kookvocht en zeef dit. Gooi de mosselen die niet opengegaan zijn weg. Pel de ui en snijd deze in ringen. Was de preien en snijd in ringetjes. Schraap de winterwortel en snijd in dunne plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.

Verhit de boter in een braadpan en bak alle groenten 15 minuten in de hete boter. Giet er vervolgens het gezeefde kookvocht bij, breng alles aan de kook en laat de groenten op laag vuur gaar worden. Was het halve bosje peterselie, hak fijn en doe bij de soep.
Haal de gekookte mosselen uit hun schelpen en doe ze in de pan. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.

Hoofdgerecht: Zeeuwse kaasfondeu

Altijd gezellig met Kerst: kaasfondeu. Verras uw vrienden en familie met deze Zeeuwse Kaasfondue en waan u helemaal in de sferen van het mooie Zeeland.

Ingrediënten

  • 300 gram Zeeuws spek gegrild in dunne plakken
  • 600 gram knolselderij
  • zout
  • 2 eetlepels mosterd
  • 400 gram krielaardappeltjes
  • 40 gram boter
  • 2 uitjes gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1/2 liter melk
  • 250 gram verse roomkaas in stukjes
  • 500 gram belegen kaas, geraspt
  • 1/2 eetlepel maizena
  • versgemalen witte peper
  • 150 gram gekookte ham in plakken, verkruimeld
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding

De plakken spek met een laagje mosterd bestrijken. Stijf oprollen en in aluminiumfolie wikkelen en 2 uur in de koelkast laten liggen.
De knolselderij in plakken snijden van 1 cm. De plakken schillen en daarna in blokjes snijden. De blokjes schoonspoelen en dan opzetten met water en zout. Laat deze 5-6 minuten koken, uitlekken in een vergiet, afkoelen en opdrogen.
De krielaardappeltjes 15 minuten koken in water met zout, in een vergiet uitlekken, afkoelen en opdrogen.
Verhit een fonduepan en laat de boter daarin heet worden. Fruit de uitjes 3 minuten, roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de melk toe.

Breng alles aan de kook. Voeg de kaas onder voortdurend roeren toe. Maak de maizena aan. Roer het papje door de kaasmassa en laat even doorkoken. Roer voor het opdienen de hamkruimels en de peterselie erdoor.
Plaats de fonduepan en een rechaud. Snijd de spekrolletjes in stukjes en verdeel ze samen met de knolselderijblokjes en de aardappeltjes over schaaltjes. Geef er stukjes (Zeeuws) stokbrood en ook wat mosterd bij.

Zeeuwse recepten voor kerst Kaasfondue Blue Green Holiday blog

Nagerecht: Zeeuwse kaneelpap met rozijnen

Ingrediënten

  • 200 gram gele rozijnen
  • 75 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 4 en een halve theelepel kaneel
  • 1 liter melk

Bereiding

Was de rozijnen en laat ze in een vergiet uitlekken. Doe de bloem, de suiker en de kaneel in een kom en maak daar met wat melk een mooi papje van. Giet de rest van de melk in een pan en breng de melk vervolgens aan de kook. Voeg dan al roerend het papje toe en tenslotte de uitgelekte rozijnen. Laat de pap op laag vuur nog een paar minuten doorkoken en dien de kaneelpap met rozijnen warm op.

Een fijne Zeeuwse Kerst

Wat zou het leuk zijn, wanneer u op vakantie bent in Yerseke met kerst en de tuin van uw vakantiewoning voorzien is van een mooie witte sneeuwdeken. U geniet dan van een heerlijk kerstontbijt en gaat vervolgens wandelend naar de Yerseke Moer, waar u met het gezin en of vrienden de schaatsen onderbindt. Na een paar uurtjes schaatsen gaan jullie terug naar het vakantiehuisje, voor een gezellige kerstborrel. Terwijl de kinderen wat spelletjes spelen, duikt u de keuken in om deze heerlijke Zeeuwse recepten voor Kerst te bereiden.

Heeft u er al zin in? Wij in ieder geval wel. En of het nu een witte Kerst is of niet, of we wel of niet kunnen schaatsen, u heeft hoe dan ook een onvergetelijke vakantie rondom kerst in Zeeland, want ook in december kunt u volop uit in Zeeland met leuke evenementen voor jong en oud. Wij wensen u sowieso fijne feestdagen toe!

Zeeuwse recepten voor kerst in Zeeland jongetje op schaatsen Yerseke Moer Blue green Holiday

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Zeeuwse-recepten-voor-Kerst-in-Zeeland-Blue-Green-Holiday-gedekte-tafel
Direct boeken
zoek in ons aanbod