Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Zeeuwse hoofdgerechten

Vorige keer hebben wij u een aantal suggesties gedaan voor Zeeuwse voorgerechten. Wij snappen natuurlijk dat wanneer u met uw gezin of vrienden verblijft in een vakantiewoning in Zeeland van Blue Green Holiday, u een complete Zeeuwse maaltijd op tafel wilt zetten. Daarom hebben wij dit keer een aantal Zeeuwse hoofdgerechten voor u op een rijtje gezet. Gezellig samen in de keuken en daarna heerlijk smullen van de Zeeuwse zilte zaligheden.

Zeeuws hoofdgerecht 1: Zilte spaghetti met lamsoor en cherrytomaten

Benodigdheden:

  • 1 sjalotje;
  • 1 grote teen knoflook;
  • 100 gram Parmezaanse kaas;
  • olijfolie;
  • 300 gram lamsoor (te koop in de groentewinkel, de akrt en soms de supermarkt);
  • 200-300 gram gedroogde spaghetti;
  • 2 el pijnboompitten;
  • 200 gram cherrytomaatjes;
  • 2 el Taggiasche olijven;
  • zwarte peper.

Bereiding:

Snijd het sjalotje en de knoflook in kleine stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Breng water aan de kook voor de spaghetti. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wokpan. Fruit het uitje op een laag vuur tot het glazig is, voeg dan de knoflook toe. Was de lamsoor en voeg deze toe. Laat op een zacht tot middelhoog vuur gedurende zo’n 5 minuten slinken. Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking al dente. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan. Wanneer de lamsoor geslonken is, voegt u de cherrytomaatjes en olijven toe. Draai het vuur uit en laat alles samen nog even warm worden. Voeg naar smaak peper toe: zout is niet nodig door de lamsoor, olijven en kaas. Meng het groentemengsel door de spaghetti. Serveer met de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie.

Zeeuwse recepten Zeeuwse Hoofdgrechten Spaghetti met lamsoor en cherrytomaten

Zeeuws hoofdgerecht 2: Zeekraal quiche

Benodigdheden:

  • 400 gram Zeekraal;
  • 3 bosuitjes;
  • Boter;
  • 200 gram verse roomkaas;
  • 3 eieren;
  • Ui;
  • Paprika;
  • 20 gram geraspte kaas;
  • 2 eetlepels paneermeel.

Bereiding:

Snij de zeekraal in stukjes en blancheer dit 5 minuten in kokend water. Laat het vervolgens uitlekken. Snij de bosuitjes met een flink stuk stengel in ringetjes en laat het in wat boter zachtjes fruiten.  Voeg hier wat stukjes paprika of tomaat toe. Roer de roomkaas, samen met de eieren los, evenals de zeekraal, gefruite uitjes, geraspte oude kaas en de paneermeel. Doe het geheel over in een lage ingevette ovenschaal en laat het 25 minuten bij 175°C stollen. Serveer het geheel met een salade en bruin stokbrood.

Zeeuws hoofdgerecht 3: Zeeuwse mosselen met Zeeuws spek en room

Benodigdheden:

  • 700 g verse Vlaamse ovenfriet;
  • 3 kg verse mosselen;
  • 100 g Zeeuws spek;
  • 50 g ongezouten roomboter;
  • 800 g Hollandse roerbakgroenten;
  • 2 el kruidenboterkruiden;
  • 250 ml kookzuivel.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan wanneer u erop tikt. Laat de mosselen in het water staan. Snij het Zeeuws spek in stukjes. Verdeel de boter over de grote pannen en verhit.

Dan het spek, de roerbakgroente, kruidenboter kruiden, peper en eventueel zout over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de kookzuivel over de pannen en breng aan de kook. Verdeel de mosselen over de pannen en kook met de deksel op de pannen in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Haal de pannen van het vuur en verwijder de dichte mosselen. Serveer de mosselen in de pannen. Serveer de friet er apart bij.

Zeeuwse recepten Zeeuws hoofdgerecht mosselen en friet

Zeeuwse recepten op tafel

Met deze Zeeuwse hoofdgerechten proeft u letterlijk Zeeland en serveert u heerlijke Zeeuwse recepten op tafel. Om het geheel helemaal af te maken, geven wij u volgende keer wat suggesties voor Zeeuwse nagerechten. Zo zet u een compleet driegangen menu op tafel met Zeeuwse zilte zaligheden.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Zeeuwse_recepten_-_Zeeuwse_hoofdgerechten
Direct boeken
zoek in ons aanbod